viernes, 16 de noviembre de 2012

Back to the origin... to the land.




Three years ago, when we were on vacation to Lebanon we went a field trip. We were hungry ... sooooo hungry, and we were in a place where there was nothing at all!
We found a "snack" thinking of buying a chips.
For the snack in question you wouldn't give a penny ... really. Hence, we thought it best to just buy chips ...
And how appearances are deceiving?
So it has become our "Restaurant-Snack" favorite!
No name, no tablecloths, no waiters, no nothing ...
The secret? Not having chips potatoes but it has a vegetable garden, boot the potatoes of land and having to peel, chop and fry at the moment for you!
And the same happens with all of its products, vegetables, fruits ... and chickens too!
Dishes full of consciousness, flavor, color
but especially with an amazing flavor!


There are many restaurants that are beginning to grow your own food.

Their own orchards.
That great idea!

Omm Restaurant,(Barcelona)

Have a nice weekend!!
Chef Paul Haddad

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Hace 3 años, cuando veníamos de vacaciones a Líbano fuimos de excursión. Y teníamos hambre...muuucha hambre, pero estábamos donde Dios perdió las zapatillas. 
Paramos en un "chiringuito" pensando en comprar unas chips. 
Por el chiringuito en cuestión no daríais ni un duro...de verdad. De allí que pensáramos que lo mejor era comprar unas simples chips...
Y las apariencias como engañan!
Pues se ha convertido en nuestro "Restaurante-Chiringuito" predilecto! 
No tiene nombre, ni manteles, no tiene camareros, no tiene casi de nada...
El secreto? No tener patatas chips pero sí tener un huerto, arrancar las patatas de la tierra y tener que pelar, cortar y freírlas al momento.
Y lo mismo pasa con todos sus productos, verduras, hortalizas, frutas...hasta gallinas!
Eso sí necesitas ir con tiempo...
Platos llenos de consciencia, de aroma, color 
pero sobre todo de gusto...

Y ya son muchos los restaurantes que empiezan a cultivar sus propios productos. 
Sus propios huertos. 
Que genial idea!!

Restaurante Hotel Omm (Barcelona)

Feliz fin de semana!
Chef Paul Haddad