jueves, 29 de noviembre de 2012

No conscience !!



 Ayer me topé con este texto :

"Una de las más tristes realidades es que la gente nunca sabe cuando sus vidas han llegado a lo más alto. Sólo después de que se ha terminado y tenemos algún tipo de perspectiva nos damos cuenta de lo bien que nos lo pasamos hace un día, un mes o hace cinco años. El caminar juntos en la nieve de diciembre, la llamada telefónica que cambió todo, aquella velada en el bar... En ese momento sólo pensaste "que bien".Pero sólo más tarde te darás cuenta de que era la felicidad más absoluta."
                                                                                                                                          Jonathan Carroll

Yo lo llevo a mi terreno. 

Cuantas veces has comido sin saborear? 
Sin detenerte a oler? 
Sin consciencia de tragar? 

....demasiadas, como casi todos. 
(shhht!! un secreto nuestro cerebro necesita veinte minutos para asimilar que nuestro estómago está lleno, si comes en diez seguirás teniendo hambre! )

Chef Paul Haddad

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Yesterday I came across with this text:

"One of the saddest realities is most people never know when their lives have reached the summit. Only after it is over and we have some kind of perspective do we realize how good we had it a day, a month, five years ago. The walk together in the December snow, the phone call that changed everything, that lovely evening in the bar by the Aegean. Back then you thought “this is so nice.” Only later did you realize it was the rarest bliss."

Jonathan Carroll
Extrapolating to my profession...


How often did you eat without tasting?
Without stopping to smell?
Without consciousness to swallow?

too much! .... as almost everyone.

(shhh!! A secret: our brain needs twenty minutes to assimilate that our stomach is full, if you eat in ten minutes you will still have hungry!)


Chef Paul Haddad